Privacy Policy

NOTICE UNDER THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as "the Act), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Mac City Sdn Bhd, and the Mac City Sdn Bhd (collectively referred to as "our", "us" or "we"). For the purpose of this Notice, the terms "personal data" and "processing" shall have the same meaning as prescribed in the Act.

  1. 1. This written notice serves to inform you that your personal data is being processed by us or on our behalf.
  2. 2. The personal data processed by us may include without limitation your name, NRIC No., contact details such as telephone number and correspondence address, financial and     banking account details provided by you in the documents prescribed in paragraph 4 of this Notice and all other details relating thereto. 
  3. 3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide, for the following purposes ("Purposes") :

       a. to carry out our obligations related to the sales and/or the provision of our products and/or services to you including without limitation keeping track of your purchase and            warranty and to provide you support on our products purchased/rented by you;

       b. for communication with you regarding a variety of information on products and services, sales and/or general administration purposes; to maintain and update our                        customer service records; 

       c. for statistical records and analysis; 

       d. to promote and provide you with information related to our products and services unless you have otherwise indicated that you do not wish for us to process your personal            data for such purpose; and such other purposes as may be related to the foregoing. 

    4. In the event you provide us an alternative contact detail and/or contact person, you hereby confirm and acknowledged that you are responsible in obtaining the consent of             such person as an alternative contact detail and/or contact person in order for us to process for the above Purposes. 

  1. 5. Your personal data is and will be collected from you and/or from the information you have provided in your emails, all application/registration forms, information that you         may provide us from time to time via oral communications and written communications and information provided by third parties such as credit information provider and our     business partners. 
  2. 6. Your personal data may be disclosed to parties such as but not limited to our related corporations, banks, auditors, governmental departments and/or agencies, regulatory         and/or statutory bodies, credit check companies, business partners, service providers, our manufacturers and any such third party requested or authorised by you for any of       the above Purposes or any other purpose for which your personal data was to be disclosed at the time of its collection or any other purpose directly related to any of the             above Purposes. 
  3. 7. If you fail to supply to us the above personal data or subsequently withdraw your consent to our processing of your personal data, we may not be able to process your                 personal data for any of the above Purposes. 
  4. 8. We may transfer your personal data to a place outside Malaysia and you hereby give your consent to the transfer.
  5. 9. You are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date. 
  6. 10. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail over the Bahasa                               Malaysia version. 
  7. 11. You may access and request for updating and correction of your personal data and to contact us with any enquiries or complaints in respect of your personal data as                   follows:- 


If you wish to withdraw your consent and to unsubscribe from any future correspondences, please email us, otherwise we assume that you agree to our processing of your personal data in accordance

 

NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini disebut sebagai "Akta"), yang mengawal selia pemprosesan data peribadi untuk tujuan transaksi komersial, adalah terpakai terhadap Mac City Sdn Bhd (selepas ini disebut sebagai "kami"). Untuk tujuan Notis ini, terma-terma "data peribadi" dan "pemprosesan" akan mempunyai maksud seperti yang ditakrifkan di dalam Akta.

 

  1. 1. Notis bertulis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak kami.
  2. 2. Data peribadi yang diproses oleh kami termasuk tanpa had nama, nombor kad pengenalan, maklumat perhubungan seperti nombor telefon, alamat surat-menyurat, butiran       kewangan dan akaun perbankan anda, yang diberikan oleh anda dalam dokumen-dokumen yang dinyatakan dalam perenggan 4 Notis ini dan sebarang butiran-butiran lain       yang berkaitan dengannya. 
  3. 3. Kami sedang memproses data peribadi anda, termasuklah sebarang maklumat tambahan yang anda mungkin berikan kemudian, untuk tujuan-tujuan berikut
  4.     ("Tujuan-Tujuan"):

       a. untuk menjalankan tanggungjawab kami yang berkaitan dengan jualan dan/atau pembekalan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda seperti dan tidak hanya                  terhad kepada untuk mengesan pembelian dan jaminan anda dan memberi anda penyelenggaraan servis untuk produk kami yang dibeli/disewa oleh anda;

       b. untuk berkomunikasi dengan anda tentang pelbagai maklumat mengenai produk dan perkhidmatan, jualan dan / atau tujuan pentadbiran am; untuk mengekalkan dan                  mengemaskini rekod perkhidmatan pelanggan kami; 

       c. untuk rekod-rekod statistik dan analisis;

       d. untuk mempromosi dan memberikan anda maklumat berkenaan dengan produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan kami selainkan anda sebaliknya menunjukkan                bahawa anda tidak berniat untuk kami memproses data peribadi anda untuk tujuan tersebut dan bagi tujuan-tujuan lain yang mungkin berkaitan dengan perkara-perkara               yang dinyatakan di atas.

  1. 4. Sekiranya anda memberikan kami satu butiran alternatif orang untuk dihubungi, anda dengan ini mengesahkan dan mengakui bahawa anda adalah bertanggungjawab untuk       mendapatkan persetujuan orang itu sebagai alternatif untuk dihubungi oleh pihak kami bagi membolehkan kami untuk memproses bagi Tujuan yang dinyatakan di atas.
  2. 5. Data peribadi anda sedang dan akan dikumpulkan daripada anda dan/atau merangkumi segala maklumat yang anda berikan di dalam emel anda, semua borang                         permohonan/pendaftaran, maklumat-maklumat lain yang anda berikan melalui komunikasi lisan atau bertulis serta maklumat-maklumat yang diberikan oleh pihak-pihak         ketiga seperti pembekal-pembekal informasi kredit dan rakan perniagaan kami .

    6. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak seperti dan tidak hanya terhad kepada syarikat-syarikat berkaitan kami, bank-bank, juru audit, semua jabatan             dan/atau agensi kerajaan dan/atau kuasi-kerajaan, badan-badan penguatkuasa dan/atau berkanun, syarikat-syarikat pemeriksaan kredit, rakan-rakan perniagaan dan/atau         pembekal-pembekal perkhidmatan, pengilang kami dan sebarang pihak ketiga yang lain yang mana anda telah minta atau memberikan kuasa kepada kami untuk                           menzahirkan data peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas atau sebarang tujuan lain yang mana data peribadi anda telah dizahirkan pada masa                         pengumpulannya atau untuk tujuan lain yang mempunyai hubungan secara langsung dengan mana-mana Tujuan-Tujuan yang dinyatakan di atas.

  1. 7. Jika anda gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi yang dinyatakan di atas atau menarik balik persetujuan anda untuk memproses data peribadi anda, kami               mungkin tidak boleh memproses data peribadi anda untuk sebarang Tujuan-Tujuan yang dinyatakan di atas.
  2. 8. Kami boleh memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda terhadap pemindahan tersebut. 
  3. 9. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan data peribadi tersebut adalah           yang terkini.
  4. 10. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan digunakan. 
  5. 11. Anda boleh mengakses dan memohon untuk mengemaskini atau membuat pembetulan data peribadi anda serta menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau aduan       berkenaan dengan data peribadi anda.

Jika anda ingin menarik balik persetujuan dan berhenti melanggan dari mana-mana koresponden pada masa hadapan, sila e-mel kepada kami, jika tidak, kami menganggap bahawa anda bersetuju untuk pemprosesan ke atas data peribadi anda seperti di atas.